5 maj 2015
19:15

Öja FF Blå

Referat: BK Höllviken Grön - Öja FF Blå

Blixtar och dunder, magiska under... Minns ni Herrey´s gamla slagdänga från -84? Idag fick vi en flashback (hihi) av 80-talet när våra killar i Öja FF Blå mötte BK Höllviken Grön i P13 Sydvästra C5-serien. I början av matchen mellan de båda dittills obesegrade lagen var vädret stabilt och faktiskt lite soligt men det skulle bli värre, mycket värre. Killarna var laddade, likt åskmolnen över Öresund, för match och var verkligen sugna på att ge hemmalaget i sina polkagrisfärgade tröjor en tuff match.

Till en början präglades matchen av ställningskrig och rätt så tuffa närkamper där Höllviken oftast fick sista ordet och kunde ställa om i attacker. Dessa blev inte speciellt farliga då vår backlinje med Viktor - Otto - Axel - Tim skötte sina kort föredömligt matchen igenom. Bakom dessa fyra har vi dessutom Wahlfrid mellan stolparna som agerade säkert. Matchens första mål skulle bli Öjas som genom ett par vassa passningar till slut friställde Elias Brandt (-02) som säkert rullade in ledningsmålet mellan benen på målvakten. Höllviken fortsatte att vinna 50/50 bollar och det var på ett dylikt tillfälle som de kunde kvittera vår ledning till 1-1 som även stod sig halvleken ut. Detta trots att faktiskt hemmalaget kostade på sig att missa en straff i slutet av första halvlek.

I andra halvleks början kom vi tillbaka till mer stabila positioner och vi kunde vinna boll och därefter gå till egna anfall betydligt oftare. Det tog inte många minuter förrän Malte fick en öppnande passning och med full fart mot mål behärskat sköt in bollen till ny ledning för oss, 2-1. Snyggt! Höllviken försökte hela tiden ta sig fram genom mittens rike där deras vassaste spelare höll hus men genom ett hästjobb av de centrala delarna i vårt lag blev det sällan riktigt farligt framför vårt mål. Istället kunde vi attackera på fler fronter och med bättre fantasi i vårt offensiva tänk. Casper fick i mitten av halvleken full fart på benen och fri med målvakten gjorde han inget misstag. 3-1 och känslan var riktigt härlig. Vi hade även några heta lägen till att stänga matchen fullständigt men publiken skulle få ännu mer valuta för pengarna. I detta skede av matchen hade också de allra mörkaste av moln börjat släppa av sina gigantiska regndroppar ner på oss. Blixtarna avtecknade sig oftare och oftare mot himlen och ovädret var i antågande. Via en Höllvikenattack fick hemmalaget också ny energi när de med drygt fem minuter kvar reducerade till 3-2 och nerverna var i gungning. Våra grabbar kämpade och slet föredömligt över hela banan för att inte släppa till fler chanser och via ett snabbt inkast av Casper som friställde Valdemar och hans härliga kyla fri med målvakten som avgjorde matchen till 4-2 var vi äntligen klara! Vinst och tre härliga poäng tillbaka till Ystad. Samtidigt som killarna gladdes åt det avgörande målet kom smällen! Blixt och knall slog ner i princip samtidigt i vår absoluta närhet. Någon sa att blixten slog ner i skolan alldeles upp till idrottsplatsen. Otäckt! Men alla klarade sig helskinnade ur åskvädret och killarna kunde njuta av att ha gjort en riktigt strong kämpainsats. Bra utfört, killar!